Neem contact op 06 420 85 203 of info@h5mc.nl

De Nazi’s

De Nazi’s
september 22, 2017 Redactie

Auteur: L. Rees

Laurence Rees geeft een veelomvattend beeld van de gehele periode van het naziregime: de opkomst en ondergang van het Derde Rijk, de Tweede Wereldoorlog – met speciale aandacht voor de oorlog met de Sovjet-Unie – en de Holocaust. Daarbij baseert hij zich op de talloze gesprekken die hij de afgelopen twintig jaar voerde met voormalige nazi’s en hun slachtoffers. Hij sprak mensen uit alle lagen van de samenleving en in alle gebieden die door de Duitsers waren bezet. Door de vele verhalen van ooggetuigen geeft dit boek meer dan enig ander boek inzicht in de nazipsyche, en laat het op directe en gedetailleerde wijze zien hoe het was om te leven onder Hitler’s regime.
Het resultaat is een bijzonder aangrijpend boek, dat net als Rees’ eerdere boek Auschwitz, beklijft door de menselijke invalshoek en doordat het zaken voorstelbaar maakt die het voorstellingsvermogen bijna te boven gaan.

‘Rees raakt de kern van een van de meest onrustbarende en onvoorstelbare periodes in Duitsland van voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.’ – NEW YORK DAILY NEWS